Денталните импланти са най-съвременният начин за заместване на изгубените зъби. Те могат да се използват както за възстановяване на единични зъби, така и за цялото съзъбие.

Цените за поставяне на денталните импланти варират, но при поставяне на единични импланти при наличието на достатъчно кост за това, цената би била колкото изработването на един тричленен мост, а може би дори и по-малко. Причината за това е, че за изработването на мост е нужно да се изпилят съседните зъби, а в много случаи се налага и тяхното кореново лечение. След като се направи това, е необходимо да се изработи самият мост, който дефакто представлява три корони свързани в едно. Така освен разходите за изпиляване и кореново лечение на съседните зъби се прибавят  и разходи за три корони. При поставяне на денталния имплант и след неговата остеоинтеграция (свързване с костта) е нужно да се изработи корона само върху него.

Другото предимство на денталните импланти пред мостовете е, че при поставянето на импланта той поддържа костта около него и предотвратява нейното стопяване. При изработката на мост между два зъба пространството от кост между тях остава без натоварване, което води до така наречената афункционална атрофия на костта (стопяване на костта когато тя няма функция).  Така се стига до загуба на костта, която държи зъбите и води до отдръпване на венеца, оголване на корените на мостоносителите (зъбите върху които е изработен моста), а с времето и до тяхното разклащане.

В дългосрочен план  при добра поддръжка, която се изразява в спазване на стриктна орална хигиена и редовни профилактични прегледи за почистване на зъбен камък, имплантите с изработените корони над тях могат да останат повече от 20 години, а изработеният мост върху зъби е желателно да се сменя на всеки 7 години.

Ако желаете да получите допълнителна информация, преглед и изготвянето на план за лечение с дентални импланти се обадете и запишете час за преглед при Д-р Константин Петков на телефон 0883 47 51 61.