Ботокс процедури

botoks-protseduri
  • Ботулиновият токсин тип А се изолира от бактерията Clostridium botulinum, която причинява заболяването ботулизъм. Тя поразява нервите в организма и предизвиква пълна парализа, която започва от мускулите на лицето и се разпространява към крайниците. Процедурата с ботулина, който иначе е отровен, придоби изключителна популярност, тъй като дава много добри резултати.

    Ботулиновият токсин се инжектира повърхностно в желаната област на лицето, като така предизвиква парализа на определни мимически мускули и премахване на създадените там бръчки, както и профилактика на образуване на нови такива. Възможност  за избор е при третиране в областта на челото и бръчките тип „пачи крак“ около очите.

    Много ниски дози на продукта се инжектират директно в мускула, така че да се запази естествения израз на лицето. При инжектирането може да се усети лека болка и понякога могат да се образуват малки хематоми, които бързо преминават.

    Резултатите са видими няколко дни след инжектирането, като крайният ефект настъпва 1 до 2 седмици след това. Резултатът се задържа между 4 и 6 месеца.

Call Now Button