Дентални импланти

  • Денталният имплант представлява изкуствен зъбен корен, който се поставя в челюстните кости и се използва за възстановяване на зъб или група от зъби. Процедурата може да се осъществи, както  амбулаторно под местна анестезия, така и в стационар под обща анестезия.

    Най-често срещаният план за лечението се състои от няколко операции в течение на месеци, особено ако е необходимо увеличаване на костта (костно присаждане) за подпомагане на поставянето на импланти. В по-прости случаи имплантите могат да бъдат поставени и възстановени в една операция.

    Процедурата за имплантиране включва разрязване на гингивата (венеца), за да се разкрие костта, пробиване и калибриране на костта със специални фрези, поставяне на импланта и зашиване на гингивата. Процедурата отнема около час.

    Заздравяването и интеграцията на импланта(тите) в челюстта се осъществява в продължение на три до шест месеца в процес, наречен остеоинтеграция.  След като импланта се остеоинтегрира той се разкрива и се поставят т.н гингивоформер, който има за цел да оформи венеца около импланта. След оформянето на венеца се поставя абатмънта и върху него се поставя протезната конструкция (коронка, мост, протеза).

Call Now Button